Skip to main content


Book Now

Donate

© Somboon Legacy Foundation. All rights reserved.
Powered by Ghekko.

Stichting Support Somboon Legacy

Wij zijn een Nederlandse stichting opgericht in januari 2010 door Jan en Agnes Verheek. Het doel van onze stichting is om fondsen te werven om de ethische zorg voor Aziatische olifanten te ondersteunen. Dit doen we met succes door middel van verschillende projecten en met de hulp van vele vrijwilligers.

In de loop der jaren is ons duidelijk geworden dat een zogenaamd opvangcentrum niet altijd een goede plek is voor dieren. De laatste jaren is het meestal een verkeerd gebruikte naam voor plaatsen waar olifanten worden gebruikt voor toeristisch vermaak. Als stichting kunnen wij dergelijke plekken niet ondersteunen. Daarom werd samen met Agnes en andere olifantenliefhebbers het idee geboren om een ​​nieuw hands-off olifantvriendelijk project te starten in een natuurlijke omgeving die niet alleen olifanten maar ook de lokale gemeenschap ondersteunt.

Met trots kunnen we zeggen dat dit project, Somboon Legacy Foundation, in maart 2019 van start is gegaan en gelegen is in een prachtige groene omgeving in de provincie Kanchanaburi. Het is een uniek non-profit project dat wordt gerund door Nederlandse olifantenliefhebbers met veel ervaring op dit gebied. Hier verzorgt men oude olifanten. Er is niks mooier dan wilde dieren te zien zoals het hoort in hun naturlijke tropische omgeving, waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. Zonder de stress van een programma, kunnen de olifanten hun natuurlijk gedrag uiten en hun eigen gang gaan.

Omdat dit project de principes van onze stichting volgt richten wij ons volledig op Legacy Foundation in Thailand. Als gevolg hiervan hebben we besloten om de naam van onze stichting te veranderen in Support Somboon Legacy Foundation.

Nederlandse Stichting

Bestuursleden van Stichting Support Somboon Legacy

Bestuurslid Roel Jullens Support Somboon Legacy

Roel Jullens

Bestuurslid Support Somboon Legacy
Bestuurslid Diana Harinck Support Somboon Legacy

Diana Harinck

Bestuurslid Support Somboon Legacy
Bestuurslid Anja Vossen Support Somboon Legacy

Anja Vossen

Bestuurslid Support Somboon Legacy
Bestuurslid Jeanne Praamsma Support Somboon Legacy

Jeanne Praamsma

Bestuurslid Support Somboon Legacy

Wie is Stichting Support Somboon Legacy Foundation?

  • Stichting Support Somboon Legacy Foundation is een sinds 2010 Nederlandse geregistreerde stichting (KvK-registernummer 01182015)
  • Wij zijn vanaf 2012 een door de Belastingdienst erkende stichting als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
  • Onze bestuursleden bezoeken regelmatig, op eigen kosten, Somboon Legacy Foundation in Thailand
  • Onze bestuursleden werken vrijwillig en ontvangen geen vergoeding voor hun werk

Beleidsplan

De stichting heeft als beleid:
  • a. Het op sterkte houden van pro-deo bestuursleden met enthousiaste inzet voor de Aziatische olifant en Somboon Legacy Foundation.
  • b. Activiteiten ontwikkelen om donateurs en sponsoren te interesseren om geld te willen investeren in Somboon Legacy Foundation voor een ethische opvang van de Aziatische olifant.
  • c. Somboon Legacy Foundation financieel en met promotie te ondersteunen om dit project zo goed mogelijk te kunnen continueren en door te ontwikkelen.
  • d. Het maken en geven van presentaties voor potentiële donateurs en sponsoren.
  • e. Het aanschrijven van potentiële sponsoren.
  • f. Aanspreekpunt zijn voor (potentiële) sponsoren en donateurs buiten Thailand.